Året 1965 grundade Bagarmästaren Henry Karlsson tillsammans med hans Fru Vivi Karlsson de vi än idag kallar Henrys Bageri. Verksamheten hade på den tiden sin lokal på Särnmarksgatan inne i centrala Lidköping. I den lokalen skapades många av våra grundrecept som vi idag fortfarande använder och utvecklar.
Henry Karlsson och Vivi Karlsson flyttade verksamheten året 1991 till Grevhusgatan. Vi befinner oss fortfarande inne centrala Lidköping men denna gång i större och bättre lokaler. De drivna paret hade lyckats få expansion i företaget, och såg därför behovet av lokal byte för ytterligare tillväxt.
Året 1999 lämnade paret Henry Karlsson och Vivi Karlsson över verksamheten till Thomas Wallander. Thomas Wallander hade tidigare arbetat inom bageribranschen i Göteborg. Vid övergången satte han sin egna personliga prägel på hela verksamheten. Men han var också tydlig med att Henrys Bageri som från början ska stå för hantverk, tradition och skapande.
För att utveckla och modernisera verksamheten bestämde Thomas Wallander att utöka med cafe och konditori. Sedan året 2004 har Henrys Bageri inte bara präglats av bageriverksamhet utan också produktion av konditori samt cafe avdelning.
Precis som för Henry Karlsson och Vivi Karlsson såg Thomas Wallander behovet av byta lokaler. Hösten 2012 förflyttades hela verksamheten till gatan tvärs över, nämligen Kopparslagaregatan. Här finns det potential till att få ytterligare tillväxt med stora och nyrenoverade ytor.
Året 2018 öppnade Thomas Wallander en verksamhet mitt i centrala Skövde vid Hertig Johans Torg.